[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][person name=”Herm Grievink” title=”Director” picture=”http://ravelin.capibarabv.nl/wp-content/uploads/2015/04/herm1.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ social_icon_boxed=”” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=” ” email=”hgrievink@ravelin.nl” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”https://nl.linkedin.com/pub/herm-grievink/13/a10/572″ blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”skype:herm.grievink?call” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Na een civieltechnische opleiding ben ik innoverend werkzaam geweest bij het toonaangevend ingenieursbureau Royal Haskoning (thans samen met DHV). Toegepaste ICT (hoofd CAD-afdeling en reken- en simulatiemodellen) was voor mij de ultieme combinatie van techniek en nieuwe mogelijkheden. Na 9 jaar besloot ik de overstap van gebruiker naar een leverancier te maken: De verkoop van hardware en software ondersteunen en leiden was de nieuwe uitdaging. Hier ben ik 5 jaar werkzaam geweest.
Uiteindelijk blijkt voor mij de ideale positie zich tussen deze twee uitersten te bevinden waarbij het zwaartepunt zich aan de kant van toepassingen, dus de gebruiker bevindt. Met een grote voorkeur voor bedrijfsprocessen, de mensen daarin werkzaam en de technische uitdagingen in industriële omgevingen. Productie moet gewoon slim, duurzaam, effectief en op hoog niveau presteren. Mensen moeten worden toegerust met voldoende gereedschappen om inzicht te verbeteren en bij te sturen.
Anderzijds is er de uitdaging van een zich in hoog tempo ontwikkelende innovatieve ICT wereld die tal van noviteiten aanbiedt. Hierbij is voor mij steeds de vraag: Hebben we er in de echte economie echt wat aan of is het de waan van de dag? Is het hype of snijdt het hout? Dit spanningsveld daagt mij voortdurend uit om vertaalslagen naar de praktijk te maken. Maar ook telkens terugtredend om te trachten het werkelijke beeld scherper te krijgen en een visie, hoe beperkt wellicht ook, te bepalen. Uiteindelijk om naar vermogen met onze klanten baanbrekende oplossingen neer te zetten die niet alleen alle betrokkenen een stimulans geven maar ook bijdragen aan een sterkere marktpositie van onze relaties.[/person][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][person name=”Iwan van Ee” title=”Director IT Business Solutions” picture=”http://ravelin.capibarabv.nl/wp-content/uploads/2015/04/iwan.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ social_icon_boxed=”” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=” ” email=”ivanee@ravelin.nl” facebook=”https://www.facebook.com/icvanee” twitter=”http://www.twitter.com/icvanee” instagram=”https://instagram.com/icvanee” dribbble=”” google=”https://plus.google.com/108902429495369592828/posts” linkedin=”https://nl.linkedin.com/in/icvanee” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”https://vimeo.com/user31764131″ youtube=”http://www.youtube.com/user/icvanee” pinterest=”https://nl.pinterest.com/icvanee/” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”skype:doemaarwat?call” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Sinds mijn studie HBO Informatica ben ik werkzaam bij Ravelin. In het wereldwijde landschap van de automatisering ben ik altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen en ideeën. Uit het grote aanbod selecteer ik nieuwe mogelijkheden en kansen voor Ravelin en haar klanten. Vaak worden deze nieuwe ontwikkelingen als het een waardevolle toepassing lijkt door mij in een werkend prototype vertaald. Hiermee kunnen we in onze eigen organisatie de waarde van een dergelijke ontwikkeling toetsen en bespreken. Het betreft hier niet alleen software maar er komt ook steeds meer hardware met bruikbare functionaliteit op de markt.
Met behulp van aldus verkregen nieuwe inzichten, tools en nieuwe ontwikkelingen ontwerp ik oplossingsgerichte omgevingen en applicaties waarmee klanten goed en vooral heel gemakkelijk kunnen werken. Het spel van nieuwe mogelijkheden in relatie tot de behoeften van de klant is voor mij energie gevend. Prototyping in een agile ontwikkelproces is wat ik graag doe. Zo kun je al in een vroeg stadium van een project de nieuwe innovaties werkelijk tonen en het hele denkproces verder activeren. Hiermee zijn onze klanten in staat om al snel een gevoel te krijgen bij de omgeving die met hen ontworpen wordt wat ook vaak leidt tot nieuwe en innoverende inzichten en veranderingen. Niet zelden worden doelstellingen als gevolg van een ontwikkelend prototype bijgesteld of aangescherpt. Contact met de klant vind ik heel erg belangrijk en ga dan ook graag in discussie om aan de hand van een evoluerend prototype de juiste omgeving te ontwikkelen. Oplossingen die niet alleen passen in bestaande werkprocessen maar deze vaak ook veranderen en verbeteren. Op deze manier ontstaat een optimale werkomgeving voor de klant met optimale ondersteuning van hun marktpositie.[/person][/one_half]